EL AHBAR GAZETESİ: İSRAİL DİRENİŞ LİDERLERİNE YÖNELİK YENİ SUİKASTLER PLANLIYOR

 

Görüntülenme: 1869 Tarih: 12 Temmuz 2019 08:31
EL AHBAR GAZETESİ: İSRAİL DİRENİŞ LİDERLERİNE YÖNELİK YENİ SUİKASTLER PLANLIYOR

Lübnan gazetesi El Ahbar Gazze direniş güçleri kaynaklarından edindiği bilgileri yazdı: Siyonist işgalciler, HAMAS askerî liderleri ve komutanlarına terör saldırısı düzenlemek için Han Yunus'ta başlattıkları operasyonlar başarısız olunca yeni çalışmalara koyuldular.

Qodsna'nın haberine göre, Han Yunus oprerasyonlarının başarısızlığından aylar sonra İsraillilerin, Gazze'deki direnişin askerî kanadının önemli şahıslarına suikastta bulunmak için çaba içinde oldukları ve bazı komutanları dinledikleri ortaya çıktı.

El Ahbar'ın haberine göre Gazze'deki güvenlik kaynakları şunları da vurguluyor: Siyonist işgalciler Had Sayf bölgesindeki başarısız operasyonlardan sonra kaybettikleri güvenlik itibarlarını yeniden kazanabilmek için bazı komutanları sessizce ve iz bırakmaksızın suikastlara kurban etmeyi planlıyor.

Kaynaklar şunları da ekledi: İşgalciler geçen ay direniş liderlerinden birini zehirlemeye çalışırken yakalandı. Eğer bu suikast başarıya ulaşsaydı direnişe büyük bir darbe indirilmiş olacaktı.

El Ahbar haberine şöyle devam etti: HAMAS Hareketi, Had Sayf operasyonundan sonra işgal rejimi için şiddetli güvenlik tehlikesi oluşturmuştur. Bu operasyon, düşmanın özellikle de 70'li yıllardaki suikast yöntemlerinden yardım almaya başladığını göstermektedir.

Söz konusu güvenlik kaynağı ayrıca İsrail tarafından bir komutanın daha suikasta uğratılmaya çalışıldığını da bildirdi. Bomba düzenekli bir hediye paketinin komutana verilmesi planlanmıştı ancak HAMAS paketi etkisiz hale getirmeyi başarmış ve birkaç İsrail ajanını da tutuklamıştır.

kudusgunu.com

Yorumlar