HAMAS'IN FİLİSTİN DIŞINDAKİ TEŞKİLATI ÖNEMLİ BİR TOPLANTI YAPTI

 

Görüntülenme: 2109 Tarih: 11 Temmuz 2019 14:58
HAMAS'IN FİLİSTİN DIŞINDAKİ TEŞKİLATI ÖNEMLİ BİR TOPLANTI YAPTI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki teşkilatı, hareketin Filistin dışındaki lideri Mahir Salah başkanlığında toplanarak Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri görüştü.
 
Hamas Hareketi’nin Filistin dışındaki teşkilatı Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murra, toplantıda Filistin dahilindeki ve haricindeki gelişmelerin ele alındığını söyledi.
 
Hareketin Filistin dışındaki Başkan Yardımcısı Muhammed Nezzal’ın bölgedeki siyasi durum hakkında hazırladığı raporu sunduğunu bildiren Murra, raporun toplantıda kapsamlı ve derinlemesine tartışıldığını ifade etti.
 
Toplantıda Bahreyn Çalıştayı’nın da ele alındığını kaydeden Murra, Hamas liderlerinin Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen Yüzyılın Anlaşması planının bir parçası kabul ettikleri çalıştayı kınadıklarını bildirdi.
 
Murra, toplantıda Arap ve İslam ülkeleri halklarının Bahreyn Çalıştayı’na tepkisinin ve çalıştayı boykot eden ülkelerin tavrının övüldüğünü açıkladı.
 
Hamas liderlerinin Filistinli grupların Lübnan’daki toplantıda Lübnan-Filistin diyaloğu için heyet kurulması kararını takdir ettiklerini söyleyen Murra, Lübnan’da yaşayan Filistinlilere mümkün olan en iyi koşulları sağlayabilmek için Filistinli gruplar arasında koordinasyon ve işbirliğinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.
 
Murra, toplantıda ayrıca işgal güçlerinin Filistin dışında yaşayan Filistinlileri de hedef aldığına ve onlara karşı psikolojik savaş yürüttüğüne değinildiğini kaydetti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar