YÜZYILIN ANLAŞMASI İLE İLGİLİ SORU DAVİD FRİEDMAN'I TERLETTİ

 

Görüntülenme: 2288 Tarih: 11 Şubat 2020 05:26
YÜZYILIN ANLAŞMASI İLE İLGİLİ SORU DAVİD FRİEDMAN'I TERLETTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde 'Barış Planı'nı hazırlayan isimlerden biri olan ABD İsrail Büyükelçisi David Friedman, kendisine planla alakalı yöneltilen bir soruda zor anlar yaşadı.

Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile beraber açıkladığı sözde 'Barış Planı'nı hazırlayan isimlerden biri olan ABD İsrail Büyükelçisi David Friedman, geçtiğimiz gün Kudüs Halkla İlişkiler Merkezi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Times of Israel gazetesi muhabirinin sorduğu, "Bu planla birlikte, İsrailliler ve Filistinliler arasında bir barış sağlanacaksa, neden bir tarafın ganimetleri hemen almasına izin verilirken (İsrail'in Batı Şeria ilhakı kastediliyor), diğer tarafın dört yıl beklemesi gerekiyor?" sorusu Friedman'a zor anlar yaşattı.

Friedman sorulan soruya, "İki taraf arasındaki eşitsizliği köprüleme ihtiyacı," şeklinde cevaplamakla yetinebildi.

KONUYU DEĞİŞTİRİP, FİLİSTİN'İ SUÇLADI

 

Sorulan soruya cevap veremezken, konuyu Filistin'e getiren Friedman, "Filistinliler şu anda pazarlık yapabilecek durumda değiller. Filistinliler birleşik değil. Hükümetleri demokratik değil. Kurumları zayıf. Sadece demokrasi değil, insan hakları, din özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi sevdiğimiz her türlü norma saygıları yok." diyerek Filistin'i suçlamaya çalıştı.

DAVID FRIEDMAN KİMDİR?

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası süresince danışmanlığını yürüten Yahudi kökenli avukat David Friedman, Trump tarafından ABD’nin İsrail Büyükelçisi olarak atandı. İsrail aşırı sağıyla olan bağlantılarıyla ve iki devletli çözümü savunan Yahudilere yönelik nefretiyle tanınan Friedman, “İsrail hükümetinin yeni yerleşim yerleri inşa etmesinin barışın önünde engel olmadığını” savunmuştu.

MİLLİ GAZETE/ MUHABİR: MUHAMMED ÖZDEMİR

Yorumlar