YEMEN'DE YÜZ BİNLER 'YÜZYILIN ANLAŞMASI'NI PROTESTO ETTİ

 

Görüntülenme: 1931 Tarih: 01 Şubat 2020 09:43
YEMEN'DE YÜZ BİNLER 'YÜZYILIN ANLAŞMASI'NI PROTESTO ETTİ

Yemenliler, ABD başkanı Trump'ın Filistin'i parçalamaya yönelik sözde 'Yüzyılın Anlaşması' planını protesto ederken Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını haykırdılar.

El'Mesire kanalına göre, Yemenli yüzbinlerce kişi dün başkent Sana'da düzenlenen protesto gösterisine katılırken, Filistin halkının yanında olduklarını bildirdiler ve bütün dünyadan  siyonist İsrail'e karşı mücadelede Filistin halkını desteklemelerini istediler.

Yemen halkı, ABD'nin dayattığı 'Yüzyılın Anlaşması'nın kabul edilemez olduğunu bildirirlerken, bu anlaşmanın Amerika ve ırkçı, işgalci İsrail için ağır bedelinin olacağı uyarısında bulundular.

Bu arada Yemen siyasi yüksek komite başkanı Muhammed Ali el'Husi de, Sana'da yüzbinlere hitaben yaptığı konuşmada, 'Yemen halkının Filistin davasını sürdüreceğini ve kesinlikle  utanç verici bu anlaşmayı kabul etmeyeceğini' bildirdi.

 

el'Husi, sözkonusu anlaşmayı destekleyen bazı Arap rejimlerini de kınarken, 'bu anlaşmaya muhalefet etmeye cesaretleri olamayanların savaş için de cesaretleri ve iradeleri yoktur' dedi.

parstoday

Yorumlar