WHATSAPP FİLİSTİNLİ GAZETECİLERİN HESAPLARINI ASKIYA ALDI

 

Görüntülenme: 1897 Tarih: 15 Kasım 2019 18:52
WHATSAPP FİLİSTİNLİ GAZETECİLERİN HESAPLARINI ASKIYA ALDI

Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook ve Twitter’ın işgal rejimi yanlısı tavır sergileyerek Filistinle ilgili açtığı savaşa bu sabah WhatsApp da katıldı.
 
Filistinli yüzlerce gazeteci, anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın çeşitli haberleşme gruplarına üyeliklerini durdurduğunu açıkladı.
 
Gazetecilerden bazıları, WhatsApp şirketinden kendilerine uygulamayı kullanamayacaklarına dair mesaj geldiğini belirterek, mesajda “Rakamınızın WhatsApp kullanması yasaklandı. Lütfen teknik destek ekibini arayıp yardım talep edin” yazdığını söyledi.
 
WhatsApp’ın yüzlerce Filistinli gazetecinin hesaplarını askıya almasına herhangi bir anlam verilemezken, sosyal medya uzmanları, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik cinayetlerini deşifre eden gazetecilere ve aktivistlere ait yüzlerce hesabı kapatan Facebook ve Twitter’ın ardından WhatsApp’ın da sosyal medyada Filistin içeriğine açılan savaşa katılmış olabileceğine dikkat çekti.
 
Filistinli Gazeteci Platformu, sosyal paylaşım sitelerinin Filistinlilere ait yüzlerce hesabı kapatmasını ve Filistin davasını savunan paylaşımlara savaş açmasını kınayarak, uluslararası insan hakları örgütlerinden, medya kuruluşlarından ve gazetecilerden Filistinli gazetecilere ve aktivistlere destek olmalarını istedi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar