WALLA: İSRAİL HİZBULLAH İLE UZUN SÜRELİ BİR SAVAŞA HAZIRLANIYOR

 

Görüntülenme: 2105 Tarih: 30 Temmuz 2020 12:27
WALLA: İSRAİL HİZBULLAH İLE UZUN SÜRELİ BİR SAVAŞA HAZIRLANIYOR

Siyonist medya, kuzey sınırlarında 2006 yılı savaşından itibaren İsrail ordu güçlerinin benzeri görülmemiş derecede takviye ediliyor olmasına dikkat çekerek, kuzey komutanlığındaki bu takviyenin Hizbullah ile uzun vadeli bir savaşa girileceğinden dolayı yapıldığını duyurdu.
Qodsna'nın haberine göre, Siyonist ordu daha önce 2006'da Lübnan ile yapılan savaş öncesinde kuzey sınırlarındaki güçlerine bu denli bir takviye yapmıştı.
İsrail ordusu kaynaklarınca teyit edilen bu konu, Mossad'a yakınlığı ile bilinen Walla sitesi tarafından gündeme getirildi. Yapılan değerlendirmeler, Siyonist rejim ordusunun çok yönlü olarak hazırlıklarını sürdürdüğünü ve hazır ol durumunda beklediğini gösteriyor. 
İsrail ordusunun kuzey sınırlarına takviye emri, Lübnan Hizbullahı'nın İsrail hedeflerine olası saldırısını önlemek üzere ve İsrailli makamların mevcut gerginliğin gölgesindeki durumun vahametinden endişe  duymalarından dolayı, Siyonist rejim savaş bakanı Benny Gantz tarafından verildi.
Walla haberine şöyle devam etti: Bazı raporlar, mezkur kuvvetlerin hacminin arttırılmasının ve hazırol vaziyete geçişin 
Hizbullah hedeflerine karşı şiddetli operasyonlar için hazırlık değil de, Hizbullah ile uzun vadeli bir savaş sürecine girişin hazırlıkları olduğunu gösteriyor adeta.
Bu bağlamda İsrail ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin de sınır bölgelerindeki her türlü hareketliliğin gözlemlenebilmesi için emri altındaki tüm birimlere, kara kuvvetleri ve kuzey bölgesi birimleri ile işbirliğinin artırılması emrini verdi.
Walla haber ajansı askeri analisti Amir Bohbut konuyu şöyle değerlendirdi: Böyle yüksek rütbeli bir komutan, güçlerine, İsrail ordusu tarafından geniş  kapsamlı saldırıların yapılmasını gerekli kılan vahim güvenlik koşulları için hazır olmaları emrini vermiştir.
Siyonist İsrail ordusu  Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi şöyle konuştu: 
Ordunun pazartesi günü, Şebaa'da yaptığı ile hedeflediği şey karışıklık çıkarmaktı, operasyonu etkisiz hale getirmek değil. Öyle ki bu yolla savaş sürecine girmemek ve Hizbullah'ın diğer saldırısı hakkında öngörü sahibi olmak istendi.
Biz Hizbullah'ın faaliyetlerine cevap vermeye hazırız ve tüm gücümüzü savaşa girmemek için kullanacağız. Ancak Hizbullah'ın bizim korktuğumuzu düşünmesine de izin vermeyeceğiz.
Siyonist Maariv gazetesinin haberine göre de, ordunun başı olan Kochavi, yeni ayrıntıları ve yaşanan gelişmeleri  salı günü üst düzey komutanlarla birlikte değerlendirmiştir. Ancak ordu henüz bu ayrıntıların yayınlanmasına izin vermiş değil.
İsrail ordusu yeni bir karar alarak kuzey komutanlığındaki güçlerini özellikle de kara kuvvetlerini hassas silahlarla teçhizatlandırarak takviye etti ve bu güçleri kuzey sınırında konuşlandırdı.
Maariv, kararda ayrıca, Hizbullah'ın başka bir saldırı yapması durumunda sadece askerlerin hedef alınacağının ve sivillere dokunulmayacağının yer aldığını da öne sürdü.
Walla ise İsrail askeri kaynaklarına dayandırdığı bir başka haberinde de şöyle nakletti: İsrail ordusunun değerlendirmelerine göre, Şabaa'ya giriş yapan 5 kişilik bir Hizbullah grubu keskin nişancılar ya da hafif silahlarla İsrail askerlerini hedef almayı ya da bölgede bir patlama gerçekleştirmeyi planladı. 
Ancak Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusunun Hizbullah'a atfettiği her türlü operasyon iddiasını yalanlayan bir açıklama yapmış ve Şam'da şehit edilen Ali Kamil Muhsin'in intikamını da mutlaka alacaklarını birkez daha vurgulamıştı.
kudusgunu.com

Yorumlar