VAKIFLAR İDARESİNDEN MESCİDİ AKSA'DA KORONAVİRÜS TEDBİRİ

 

Görüntülenme: 1748 Tarih: 15 Mart 2020 12:30
VAKIFLAR İDARESİNDEN MESCİDİ AKSA'DA KORONAVİRÜS TEDBİRİ

İşgal altındaki Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresi bugün korona virüsüne karşı önlem almak için Mescidi Aksa dahilindeki çatılı namazgahların kapatılmasına karar verdi.
 
Mescidi Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa’nın kapılarının namaz kılanlara açık olacağını vurgulayarak, tüm namazların Mescidin avlusunda kılınacağı duyurusunda bulundu.
 
İsrail işgal polisi bu sabah, namaz kılmak için gelen Filistinlilerin girmesi için sadece Hıtta, el-Meclis ve es-Silsile kapılarını açık tutarak  Mescidi Aksa’nın diğer kapılarını kapattı.
 
Ayrıca işgal polisi, Yahudi yerleşimcilerin baskınları konusunda herhangi bir değişiklik yapmadan el-Meğaribe kapısından Mescidi Aksa’ya giren yerleşimcileri koruması altına aldı.
 
İşgal polisi, Mescidi Aksa’nın bazı kapılarının kapatılmasının, Filistinlilerin mescide girmesini engellenmesinin, korona virüsünün yayılmasını önlemek için olduğunu iddia etti.
 
Filistin Vakıflar ve Dini İşler Başkanlığı 14 Mart Cumartesi gününden itibaren bir sonraki duyuruya kadar Filistinlilerin ibadetlerini evlerinde yapmaları, önlem amaçlı camilere ve kiliselere gitmemeleri konusunda karar aldı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar