ÜRDÜN'DEN KORSAN İSRAİL'E KINAMA

 

Görüntülenme: 1797 Tarih: 17 Haziran 2020 04:59
ÜRDÜN'DEN KORSAN İSRAİL'E KINAMA

Ürdün Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı bugün, İsrail makamlarının işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescidi Aksa’nın Batı Duvarında devam eden çalışmaları kınada. 
 
Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ve Filistin Büyükelçisi Diyaullah el-Fayiz yaptığı açıklamada şunları söyledi: Batı duvarı Mescidi Aksa’nın ayrılmaz bir parçasıdır.  
 
El-Fayiz, söz konusu duvar dâhil Kudüs’teki bütün Camilerin uluslararası kanunlara göre Ürdün Vakıflar, Mukaddesat ve İslami İşler Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin yetki alanında olduğunu söyledi.
 
Öte yandan, el-Fayiz, çitler de dahil olmak üzere 144 dönümlük bir alanı kapsayan Mescidi Aksa’nın tüm bakım ve restorasyon çalışmalarının Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin yetki alanında olduğu konusunda uyardı. 
 
İşgalci İsrail’in bu konudaki yükümlülüklerine uyması ve yaptığı çalışmaları derhal durdurması gerektiğini vurgulayan el-Fayiz, İsrail makamlarını, Mescidi Aksa'daki tarihi ve yasal kanunlara bağlı kalmaya çağırdı. 
 
Son olarak el-Fayiz, Ürdün Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığının, Mescidi Aksa’nın Batı Duvarında devam eden çalışmalarla ilgili İsrail rejimine resmi bir kınama mesajı gönderdiğini belirtti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar