ÜNLÜ SİYONİST ASKERİ UZMAN: İRAN'IN BÖLGEDEKİ FAALİYETLERİ İSRAİL'İN BEKASI İÇİN CİDDİ BİR TEHLİKE OLUŞTURUYOR

 

Görüntülenme: 3083 Tarih: 17 Eylul 2019 15:32
ÜNLÜ SİYONİST ASKERİ UZMAN: İRAN'IN BÖLGEDEKİ FAALİYETLERİ İSRAİL'İN BEKASI İÇİN CİDDİ BİR TEHLİKE OLUŞTURUYOR

40 yıldır Siyonist Rejim ordusunda faaliyet göstermiş olan İsrailli ünlü askeri uzman Gharshun Hakuhin şunları söyledi: "İran'ın faaliyetleri İsrail'in bekası için bölgede ciddi ve önemli bir tehdittir. Bu faaliyetler, İsrail'in ilerlemesi ve gelişmesini engelleyecektir."

Qodsna'nın Filistin El'an'dan naklettiğine göre, Siyonist Rejim komutanı en son yaptığı açıklamada şu gelişmelerden bahsetti: İsrail'i çok karmaşık sorunlar tehdit ediyor, İsrail'in İran güçlerine karşı birkaç cephede yani Suriyenin güneyinde, Lübnan'dan Hizbullah ile ve Gazze şeridindeki Filistin direniş güçleriyle mücadele etmesi Telaviv'in her taraftan muhasara altında olmasına sebep oldu."

Yıllarca Mısır ve Suriye'ye karşı savaşta komutanlık yapmış olan Hakuhin'e göre, Suriye'deki iç savaşın bitiminden beri şu hususa şahit olundu ki Suriye'nin kuzeydeki askeri cephesi tamamıyla İranlı güçlerin, Hizbullah'ın ve Suriye'nin lehine değişti. Bunlara ilaveten devam eden faaliyetler, İslami Cihad ve Hamas'ın Gazze şeridindeki hareketliliği İsrail'i her an savaş için birkaç cephede hazırlık yapmak zorunda bıraktı.

Siyonist komutan ayrıca şuna da işaret etti: "İsrail son on yılda çok önemli ve inanılmaz bir tehditle karşı karşıya kalmış durumda. Hizbullah'ın füzeleri ve genel olarak Suriye direniş güçleri ve bölgedeki yüksek sayıda füzeler, İsrail'in altyapısı için çok büyük engel ve tehdit sayılıyor. Şimdi İsrail'in askeri hava üsleri ve rejimin ordu komutanlıkları, yakıt istasyonları, elektrik üretim merkezleri ve havaalanları bölgedeki direniş güçlerinin füzelerinin hedefinde.

Siyonist uzman son olarak sözlerine şunları da ekledi: "İran güçleri halihazırda işgal edilen Golan'da yeni bir askeri cephe açmanın peşinde. Hizbullah'ın, Suriyeli güçlerin ve son zamanlarda Irak'ta ortaya çıkan Haşdi Şabi'nin yardımıyla bunu gerçekleştirmenin peşindeler."

Hakuhin ayrıca şu soruyu da gündeme getirerek bir iddiada bulundu: "İsrail'in askeri hazırlıkları en üst seviyeye çıkardığı bu günlerde kim onunla çatışmak ister ki?"

Hakuhin; İran ve Hizbullah'ın tam bir kurnazlıkla İsrail ile doğrudan savaşarak değil de çeşitli operasyonlarla ve İsrail'e ağır hasarlar verdirerek rejimi ve liderlerini yıpratmaya çalıştıklarını da dile getirdi.

kudusgunu.com

Yorumlar