ULUSLARARASI KUDÜS MÜESSESESİNDEN ÜRDÜN'E KUDÜS ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 3299 Tarih: 07 Aralık 2019 07:48
ULUSLARARASI KUDÜS MÜESSESESİNDEN ÜRDÜN'E KUDÜS ÇAĞRISI

Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin Müdürü Yasin Hamud, BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi nezdinde Arap Birliği'nin öncülüğünde işgal yönetimin Kudüs'e, ahalisine ve kutsal mekanlarına yönelik ırkçı faaliyetlerine karşı bir uluslararası hareket başlatması için Ürdün'e çağrıda bulundu.
 
Yasin Hamud bu konudaki talebini Ürdün'ün yeni Vakıflar Bakanı Dr. Muhammed Halayile ile yaptığı telefon görüşmesinde dile getirdi. Hamud, Halayile'yi göreve getirilmesi münasebetiyle tebrik etmek için aradığında bu konudaki talebini de kendisine iletti.
 
Hamud bu arada Halayile'ye Babu'r-Rahme'nin Mescidi Aksa'dan bir parça olduğunu, ondan ayrılamayacağını, Vakıflar Bakanlığı'nın, buranın yıllarca kapalı kalmasından sonra Mescidi Aksa'da namaz kılanların burayı yeniden açmakla elde ettikleri kazanımlarını korumak için üstüne düşeni yapacağını dile getirmesinden ve bu konuda gösterdiği tavırdan dolayı teşekkür etti.
 
Hamud, Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin de Ürdün Haşimi Krallığı'nın başta Mescidi Aksa olmak üzere Kudüs'teki İslamî ve hıristiyanlara ait kutsal mekanların sahipliğini yapmasına destekçi olacağını ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar