TÜM DÜNYADA HALKLAR KORSAN İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İŞGAL PLANINA KARŞI SOKAĞA DÖKÜLMELİ

 

Görüntülenme: 2040 Tarih: 28 Haziran 2020 02:33
TÜM DÜNYADA HALKLAR KORSAN İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI İŞGAL PLANINA KARŞI SOKAĞA DÖKÜLMELİ

Siyonist rejimin, Batı Şeria'nın yeni bölgelerine egemenliğini dayatma planını kınamak amacıyla, bölgede ve dünyada gösteriler düzenlenmesi için kapsamlı uluslararası çağrılar başlatıldı.
 
Siyonist rejimin Batı Şeria'nın bazı bölgelerini işgal etme kararı, dünyanın dört bir yanındaki insanların işgalci rejime karşı Öfke Haftası vesilesiyle yürüyüş veya oturma eylemi düzenlemeleri için uluslararası bir çağrı dalgası başlattı.
 
Filistin’in Samidun Kanalı, “Bölgede ve dünyada 80'den fazla şehir ve başkent, Filistin’i işgal ve sömürgeleştirme projesinin bir parçası olan bu plana karşı protesto düzenliyor” açıklamasında bulundu.
 
Bu kanal bildirisinde, tüm Arap uluslarını Kudüs'ü savunmak ve özgürleştirmek yolunda onurlarını geri kazanmaya ve Filistin davasını yok etmeyi amaçlayan Siyonist rejimle uzlaşıyı reddetmeye ve Filistinlileri desteklemeye çağırdı.
 
Samidun Kanalı, dünya halkını sokaklara ve meydanlara çıkmaya ve öfke haftasının kutlamalarına katılmaya ve gerici siyasi rejimlerin elinden kurtulmaya hazır olmak için Siyonist rejimin yeni işgallerine karşı çıkmaya çağırdı.
 
Bu kanal çağrısında ayrıca, Arap ülkelerinin, sömürge rejimlerinin baskısı ve gözdağı altında olmalarına rağmen Filistin’in elden kaybolasına izin vermeyeceğini vurguladı.
 
Yeni İsrail kabinesi Likud Partisi Lideri Binyamin Netanyahu ile Mavi ve Beyaz Partisi Lideri Bani Gantz'ın anlaşmasıyla kuruldu. Bu anlaşma Batı Şeria'nın bazı kısımlarının işgalini kapsıyor ve bu durum, bölgede ve Filistin'de ciddi gerilimlere neden olacaktır.
rasthaber

Yorumlar