TERÖRİST İSRAİL GAZZE'YE SALDIRILARINI DEVAM ETTİRİYOR

 

Görüntülenme: 2233 Tarih: 12 Kasım 2019 13:19
TERÖRİST İSRAİL GAZZE'YE SALDIRILARINI DEVAM ETTİRİYOR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne bu sabah erken saatlerden saldırı düzenlemeye başlamasından bu yana 3 kişinin şehit olduğunu ve 18 kişinin yaralandığını açıkladı.
 
İşgal ordusu savaş uçakları, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri komutanlarından Baha Ebu’l-Atâ’nın evine düzenlediği saldırının ardından Gazze Şeridi’ne birkaç kez daha hava saldırısı gerçekleştirdi.
 
İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde üzerinde iki kişinin bulunduğu bir motosiklete saldırı düzenlediği ifade edildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki iç güvenlik binasına saldırı düzenlediğini bildirdi.
 
İnsan Hakları Bağımsız Heyeti, işgal güçlerinin bu sabah genel merkezlerini doğrudan bir füzeyle hedef aldığını açıkladı. 
 
Heyet, füzenin binanın beşinci katına isabet ettiğini fakat beşinci katta çalışanların o anda bir başka katta toplantıda oldukları için bir kişinin etrafa savrulan cam kırıklarıyla hafif bir şekilde yaralandığını kaydetti.
 
Heyet ayrıca insan hakları alanında faaliyet gösteren sivil bir kuruma düzenlenen saldırının savaş suçu olduğunu belirtti.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin direnişe ait birkaç alana ve gözetleme noktasına saldırı düzenlediğini, Gazze kentinin güneybatısındaki Şey Iclin bölgesinde bir daireyi hedef aldığını söyledi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar