TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI YAKA'DA GÖSTERİCİLERE VE GAZETECİLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 2575 Tarih: 15 Kasım 2019 01:07
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI YAKA'DA GÖSTERİCİLERE VE GAZETECİLERE SALDIRDI

Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde bugün Filistinli gençler ile işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Cuma namazının ardından çıkan çatışmaların Kalkiliya ve El-Halil’de yoğunlaştığı bildirildi.
 
Kaynaklar, El-Halil’in kuzeybatısındaki Surif beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve gazeteci Muaz El-Amarine’nin mermiyle gözünden yaralandığını ifade etti. 
 
Filistin Kızılay Derneği, gazeteci El-Amarine’nin hastaneye kaldırıldığını, ilk yardım ekiplerinin El-Amarine’ye ve çatışmalar sırasında gerçek mermiyle bacağından yaralanan bir başka gence müdahalede bulunduğunu açıkladı.
 
Çatışmaların Surif beldesi arazilerine Yahudi yerleşimi için el konulmasını protesto için düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi üzerine patlak verdiği, işgal askerlerinin göstericilerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı, plastik mermiyle ateş açtığı kaydedildi.
 
Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde de işgal güçlerinin haftalık protesto yürüyüşüne müdahalesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi.
 
İşgal askerlerinin köyün 2003 yılından bu yana kapalı olan girişinin açılmasını isteyen göstericilere gerçek mermi ve plastik mermiyle ateş açtığı, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığı bildirildi.
 
Haftalık yürüyüşün koordinatörü Murad Şityevi, onlarca göstericinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
 
İşgal güçlerinin bugün Cuma namazından sonra Beytlahim’in kuzeyinde işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırıları protesto için düzenlenen gösteriye de müdahale ettiği kaydedildi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar