SUUDİ ARABİSTAN, BAHREYN VE BAE'DE İNSAN HAKLARI AÇIKÇA ÇİĞNENİYOR

 

Görüntülenme: 1974 Tarih: 16 Nisan 2020 17:13
SUUDİ ARABİSTAN, BAHREYN VE BAE'DE İNSAN HAKLARI AÇIKÇA ÇİĞNENİYOR

Avrupa’nın Front Line Defenders adlı inan hakları örgütü S. Arabistan, Bahreyn ve BAE’nde insan hakları ve tutukluların durumunu uygunsuz niteledi.

Çarşamba günü El Cezire kanalına demeç veren Avrupa’nın Front Line Defenders adlı inan hakları örgütü icra Başkanı Andrew Anderson, Riyad ve Manama tutuklulara işkence yaptığını, BAE dünyanın en büyük diktatörlüğü olduğunu belirtti.

Bahreyn’de insan hakları durumuna değinen Andersün, Manama rejimi tutuklulara işkence ettiğini, protestocuları bastırdığını ve yüzlercesini hapse attığını kaydetti.

S. Arabistan’da insan hakları konusunda da Anderson, bu ülkede çok sayıda kadın iki yılı aşkın bir süre hapiste yattığını, bazı raporlar bu kadınların işkence edildiğini ve adil bir şekilde yargılanmadığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Anderson, BAE’nde de hükümetin hoşgörü sloganı gerçek olmadığını, bu emirlik dünyanın en büyük diktatörlüğü olduğunu vurguladı.

Anderson, uluslararası camia BAE’nde olup bitenlere ve bu emirliğin Yemen savaşına katılmasına göz yumduğunu, zira Batı ve Amerika petrole daha çok önem verdiğini, bu da insan hakları savunucularının karşı karşıya bulunduğu ciddi bir sıkıntı olduğunu belirtti.

 

Anderson S. Arabistan, Bahreyn ve BAE rejimlerinden en azından korona virüs salgını sırasında hapiste tuttukları insanların sayısını azaltmalarını istedi.

parstoday

Yorumlar