SUUD KRALLIĞI FİLİSTİNLİ ESİRLERE ZULMEDİYOR

 

Görüntülenme: 1654 Tarih: 27 Mayıs 2020 10:16
SUUD KRALLIĞI FİLİSTİNLİ ESİRLERE ZULMEDİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın yurtdışındaki Başkan Yardımcısı Muhammed Nezzal, Filistin direnişine destek verdikleri gerekçesiyle Suudi Arabistan hapishanelerinde tutuklu olan Filistinlilerin ailelerine, bayramda yakınlarını ziyaret etmelerine izin verilmediğini belirtti.
 
Hamas Siyasi Birim Üyesi Nezzal, twitter üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Filistinli tutuklulara aileleriyle sadece 5 dakika telefon görüşmesi yapmalarına izin verildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Suudi rejimi tarafından gözaltında tutulan 81 yaşındaki Dr. Muhammed El-Hudari’nin kendisi gibi esir olan oğluna, temel ihtiyaçlarını gideremeyen ve hareket edemeyen babasına yardımcı olabilmesi için babasıyla aynı odada kalmasına müsaade edildi.” ifadeleri kullanıldı.
 
30 yıldır Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaşayan Hamas liderlerinden 81 yaşındaki Dr. Muhammed El-Hudari, beş aydır Suudi rejimi tarafından gözaltında tutuluyor.
 
Dr. Muhammed El-Hudari ile birlikte büyük oğlu Dr. Hani El-Hudari’nin de gözaltına alındığını kaydeden Hamas, Suudi Arabistan’da yaşayan birçok Filistinlinin de gözaltına alındığını duyurdu.
 
Suudi hapishanelerinde keyfi olarak tutuklanan pek çok Ürdün ve Filistin vatandaşı bulunuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar