SUDAN GASIP İSRAİL'E HAVA SAHASINI KULLANMA İZNİ VERDİ

 

Görüntülenme: 1873 Tarih: 17 Mart 2020 20:47
SUDAN GASIP İSRAİL'E HAVA SAHASINI KULLANMA İZNİ VERDİ

İsrail işgal rejiminde yayınlanan “Yediot Aharanot” gazetesi, Sudan’ın ilk kez hava sahasında İsrail’e gerçekleştirilen bir ticari uçuşa izni verdiğini bildirdi.
 
Yediot Aharanot gazetesi yayınladığı bir raporda, 3 Şubat’ta Uganda’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Sudan Geçici Yönetim Konseyi Başkanı Abdülfettah el-Burhan arasında gerçekleşen toplantıda sonra, Sudan Hükümetinin bir güney Amerika şirketi olan “Latam”a ait bir uçağın İsrail’e gidiş ve gelişi sırasında ülkenin hava sahasını kullanmasına izin verdiğini belirtti.
 
Raporda ayrıca, Latin Amerika ülkelerinden Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’na uçuş gerçekleştiren “Latam” şirketinin yarın , Latin Amerika’dan İsrail’e uçuş süresini yaklaşık iki saat kısaltacak olan yeni yol üzerinden ilk uçuşunu gerçekleştireceği bildirildi. 
 
Rapora göre “Boeing 787 Dreamliner” uçağı ile yapılacak direkt uçuşlar, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sudan ve Mısır üzerinden gerçekleşecek.
 
İsrail’den Latin Amerika ülkelerine uçuş süresinin iki saat kısalarak, 14 saatten 12 saate inmesi bekleniyor.
 
Abdülfettah el-Burhan, Netanyahu ile yaptığı görüşme sonrasında ülkesinin, İsrail şirketi “EL AL” dışında Sudan hava sahasından İsrail’e uçacak olan diğer şirketlere de izin vereceğini duyurmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar