SOSYAL PAYLAŞIM UYGULAMALARINDA FİLİSTİN YASAĞI

 

Görüntülenme: 1651 Tarih: 02 Aralık 2019 08:53
SOSYAL PAYLAŞIM UYGULAMALARINDA FİLİSTİN YASAĞI

Sosyal paylaşım sitelerinin yönetimlerinin Filistin’le ilgili içeriklere yönelik ihlallerinin tehlikeli boyutlara ulaştığı ifade edildi.
 
“Sada Social” Merkezi, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Kasım ayında sosyal paylaşım sitelerinin ihlallerinde artış gözlemlendiğini ve geçen ayki ihlal sayısının 223’ü aştığını, bu sayının şu ana kadar bir ayda görülen en yüksek ihlal rakamı olduğunu açıkladı.
 
Bildiride, geçen ayki ihlallerde sosyal paylaşım siteleri arasında Facebook’un 134 ihlalle başı çektiği, ihlallerin sayfa ve hesap kapatma, içerik yasaklama ve silme, paylaşım yasağı ve erişim sınırlaması şeklide gerçekleştiği kaydedildi.
 
“Sada Social” Merkezi, Facebook’un geçen ayki ihlallerinin “Tulkerem Beldemiz” sayfası, “Ülkemizin Gençleri” sayfası, “Nablus Acil Haberler” sayfası, “Nablus Times” sayfası, “Anebta Times” sayfası, “Fegua Beldesi” sayfası, “Dura Kenti” sayfası ve “Hepimiz Seni Seviyoruz Ey Nablus” sayfasına yönelik olduğunu bildirdi.
 
Raporda, geçen ay sosyal paylaşım uygulamalarından WhatsApp’ın da Filistin’le ilgili içeriklere açılan savaşa katılarak Filistinli aktivistlere ve gazetecilere ait 77 telefon rakamının uygulamayı kullanmasını yasakladığı, “Sada Social” Merkezi’nin WhatsApp yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından bazı rakamlardan yasağın kaldırıldığı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar