SİYONİSTLERİN KUDÜS'TEKİ HAK İHLALLERİNDE ARTIŞ

 

Görüntülenme: 2967 Tarih: 04 Kasım 2019 11:58
SİYONİSTLERİN KUDÜS'TEKİ HAK İHLALLERİNDE ARTIŞ

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Ağı, işgal güçlerinin Kudüs'te geçtiğimiz ay içinde gerçekleştirdikleri hak ihlallerinde ciddi bir artış gözlendiğini dile getirdi. Yapılan tespitlere göre Eylül ayında 376 ihlal gerçekleştirilirken Ekim ayında bu sayı 474'e çıktı.
 
Merkezi Cenevre'de olan Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Ağı, İsrail'in Kudüs'teki hak ihlallerini tespit için hazırladığı aylık raporunda Ekim 2019'da işgal rejiminin hak ihlallerinde ciddi artış gözlenmesinin yanı sıra Mescidi Aksa'nın zaman olarak bölünmesi için de bir emrivaki oluşturulmaya çalışıldığına ve şehirde yahudileştirme faaliyetlerinin artırıldığına dikkat çekti.
 
Raporda işgal rejiminin hak ihlalleri 17 kategoride toplandı ve çoğunun da çok yönlü ihlal olduğuna dikkat çekildi. Hak ihlalleri arasında birinci sırada %31 orana sahip olan gözaltılar yer alıyor. İkinci sırada ise ihlallerin %22'sini oluşturan baskınlar ve aramalar geliyor. Geçiş engelleri ve hareket özgürlüğünü kısıtlama kategorisine giren ihlaller ise %19 oranında.
 
Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Ağı'nın aylık raporuna göre işgal güçlerinin Ekim ayı içindeki ihlallerinde Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılar ve baskınlar önemli bir ağırlık oluşturdu. İşgal yönetiminin bu uygulamalarıyla Mescidi Aksa'yı zaman veya mekan yönünden ikiye bölme planını bir emrivaki haline getirmeyi hedeflediğine dikkat çekildi. Bunun için de Mescidi Aksa'ya yönelik günlük baskınları artırmaya çalışıyor.
 
Rapora göre Ekim ayının 31 gününden 23 günde toplamda 5744 İsrail yerleşimcisi tarafından Mescidi Aksa'ya baskın düzenlendi. İşgal yönetimi bu baskınlar için yahudilerin dini bayramlarını da özellikle istismar ediyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar