SİYONİSTLERİN ENGELLEMELERİNE RAĞMEN UMUT CUMASI'NDA MESCİDİ AKSA DOLDU TAŞTI

 

Görüntülenme: 1624 Tarih: 24 Ocak 2020 12:44
SİYONİSTLERİN ENGELLEMELERİNE RAĞMEN UMUT CUMASI'NDA MESCİDİ AKSA DOLDU TAŞTI

Sabah namazını Mescidi Aksa'da kılmak amacıyla başlatılan kampanyanın ikinci Cuma'sında işgal güçlerinin bütün engellemelerine ve çıkardıkları zorluklara rağmen Mescidi Aksa'da yine büyük bir kalabalık toplandı.
 
İşgal rejiminin, bugün "Umut Sabahı" adıyla gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına gelenlere engel olmak amacıyla çeşitli zorluklar çıkarmasına ve havanın da yağmurlu ve çok soğuk olmasına rağmen sabah namazında Mescidi Aksa'da büyük bir kalabalık toplandı.
 
Kudüs'teki haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik oyunlarını bozmak amacıyla sabah namazının Mescidi Aksa'da kılınması için yapılan çağrılar büyük yankı buldu.
 
Namazdan sonra işgal güçleriyle namaza gelenler arasında Mescidi Aksa sahası içinde çatışmalar meydana geldi. Namaza gelenlerden bazıları işgalci askerlerin attığı lastik mermilerle yaralandı.
 
Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal rejiminin özel güçleri namazın bitmesinden hemen sonra Mescidi Aksa sahasına baskın yaparak namaza gelenlere saldırdılar ve üzerlerine lastik mermiler attılar. Toplanan kalabalığı dağıtmak için şiddete başvurdular.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar