SİYONİSTLER HAYFA'DAKİ KİMYASAL TESİSLERDEN ENDİŞE EDİYOR

 

Görüntülenme: 1929 Tarih: 05 Ağustos 2020 20:30
SİYONİSTLER HAYFA'DAKİ KİMYASAL TESİSLERDEN ENDİŞE EDİYOR

İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan çok sayıda Siyonist ve işgal parlamentosu üyeleri, Siyonist rejim yetkililerinden Hayfa Kimyasal Tesisleri'nde patlama felaketi yaşanmadan önce bu tesislerdeki tehlikeli maddeleri kent dışına taşımalarını istediler.

Beyrut Limanı'ndaki korkunç patlamanın ardından benzeri bir patlamanın da Hayfa Kimyasal Tesisleri'nde meydana gelebileceğinden endişe duyan Siyonistler ve işgal parlamentosu üyeleri, Siyonist rejim yetkililerinden Hayfa Kimyasal Tesisleri'nde patlama felaketi yaşanmadan önce bu tesislerdeki tehlikeli maddeleri kent dışına taşımalarını istediler.

Likud Partisi üyelerinden Gila Gmliel bu bağlamda yaptığı açıklamada, Hayfa Limanı'ndaki tehlikeli kimyasal maddeleri tahliye etmenin 5 sene zaman alacağını söyledi.

İşgal parlamentosu çevre ve iç işleri komitesi başkanı Miki Haimovich da, Beyrut patlamasının İsrailliler için çok korkutucu olabildiğine işaretle, Hayfa Kimyasal Tesislerinin kapatılmasını istedi.

 

Hayfa Kimyasal Sanayi Firması bu limanın yakınlarında yaklaşık 12 bin tonluk amonyak üretim ve rezerv kapasitesine sahip bir tesisi işletiyor.

parstoday

Yorumlar