SİYONİST YERLEŞİMCİLERİN MESCİDİ AKSA'YA BASKINLARI DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1617 Tarih: 03 Nisan 2020 20:13
SİYONİST YERLEŞİMCİLERİN MESCİDİ AKSA'YA BASKINLARI DEVAM EDİYOR

İşgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın koronavirüs ile mücadele bahanesiyle ibadete kapatılmasına rağmen Mart ayında Yahudilerin yerleşimcilerin baskınları devam etti.
 
Filistin-İsrail Araştırma ve Enformasyon Merkezi’nin yayınladığı rapora göre, Mart ayında, İsrail askerlerinin de aralarında bulunduğu sayıları 1604’e ulaşan fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.
 
Raporda, her fırsatta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin başında daha önce hırsızlıkla suçlanan Haham Yehuda Glick’in bulunduğu belirtildi. 
 
Yerel kaynaklarda yer alan haberlerde, Antik Pers İmparatorluğu'nda yaşayan Yahudilerin, Haman'ın onları öldürme planından kurtuluşunun anısına kutladıkları Purim bayramı nedeniyle Mart ayında Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarını arttığı kaydedildi.
 
Siyonist Yahudiler, işgalci İsrail polisi eşliğinde zaman zaman sabah ve öğleden sonra ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına neden oluyor.
 
Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor
 
Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar; İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.
 
Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.
 
İsrail makamlarının bu tek taraflı kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri baskın olarak tanımlıyor.
 
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar