SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1908 Tarih: 01 Haziran 2020 23:30
SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Bir grup Yahudi yerleşimcisi bu sabah, işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.
 
Mescidi Aksa avlusunda dağılan Siyonist İsrail güçleri, Mescidin doğusunda Talmudi ayinlerini yapan Yahudi yerleşimcilere baskın boyunca eşlik etti.
 
Diğer yandan, dün onlarca Yahudi yerleşimci, korona nedeniyle 69 gün kapalı kalan Mescidi Aksa kapılarının açılmasıyla birlikte işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescide baskınlar düzenledi.
 
Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 
İşgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.
 
İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar