SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1551 Tarih: 16 Aralık 2019 17:27
SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 
Yahudi yerleşimcilerden oluşan grupların işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya girmelerinin ardından işgal polisinin saat 10,30’da El-Mağaribe Kapısı’nı kapattığı ve işgal güçlerinin baskın boyunca Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği bildirildi.
 
Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştıkları sırada Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıklarını söyledi.
 
Fanatik Yahudi örgütlerinin 22 Aralık’ta başlayıp 30 Aralık’a kadar devam edecek Yahudi Hanuka Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeye hazırlandıkları kaydedildi.
 
Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 
İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.
 
İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar