SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2177 Tarih: 14 Kasım 2019 08:27
SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, 244 işgalcinin bu sabah El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ifade etti.
 
İşgal polisinin baskına katılan Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiğini kaydeden İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’da nöbet tutan aktivistlerin ve cemaatin Yahudi yerleşimcilere yaklaşmalarına izin vermediğini söyledi.
 
İslami Vakıflar Dairesi, bu sabahki baskına 99 Yahudi yerleşimcinin, 97 Yahudi din okulu öğrencisinin, 40 işgal hükümeti memurunun ve 8 işgal istihbaratı görevlisinin katıldığını, Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde girdiklerini bildirdi.
 
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıkları ve bazılarının ayin yapma girişiminde bulunduğu kaydedildi.
 
Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 
İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.
 
İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar