SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1894 Tarih: 31 Ekim 2019 13:23
SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 
 
Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, 25’i Yahudi din okulu öğrencisi olmak üzere 129 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girmesinin ardından işgal polisinin saat 10.30’da El-Mağaribe Kapısı’nı kapattığını söyledi.
 
 
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergiledikleri ve Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıkları, baskına katılan yerleşimcilerden bazılarının özellikle Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde ayin yapma girişiminde bulundukları kaydedildi.
 
 
İşgal güçlerinin Müslüman cemaatin Mescid-i Aksa’ya girişine kısıtlama getirdiği ve Mescid-i Aksa’nın kapılarında birçok kişinin kimliğine el koyduğu, Mescid-i Aksa bekçilerinden Samir Kabbani’yi gözaltına aldığı belirtildi.
 
 
İşgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen Kudüs’ten ve 1948’de işgal edilen topraklardan gelen onlarca Filistinlinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’da nöbet tuttuğu bildirildi.
 
 
Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 
 
İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar