SİYONİST YERLEŞİMCİLER KUDÜS'TE BİR CAMİYİ YAKTI

 

Görüntülenme: 2970 Tarih: 25 Ocak 2020 12:09
SİYONİST YERLEŞİMCİLER KUDÜS'TE BİR CAMİYİ YAKTI

Yahudi yerleşimcilerin "Bedel Ödetme Çetesi" adı verilen bir eşkıya grubu dün sabah işgal altındaki Kudüs'te Beytu Safafa bölgesinde bir camiyi yaktı ve duvarlarına ırkçı sloganlar yazdılar.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yahudi yerleşimcilerden bir grup Beytu Safafa'daki El-Bedriye Camisi'ne saldırarak ateşe verdiler ve duvarlarına da Filistinlilere ve Müslümanlara karşı ırkçı mesajlar içeren sloganlar yazdılar.
 
Kaynaklarda El-Bedriye Camisi'nin Beytu Safafa'nın kenar kısımlarında yer alan en eski camilerden biri olduğu vurgulandı.
 
Yahudi yerleşimcilerin son yıllarda işgal altındaki Batı Yaka bölgesinde ve Kudüs'te camilere yönelik saldırılarında artış olduğu ifade edildi. Saldırılarının birçoğunda da baskın düzenledikleri camileri ateşe verdiler. Ateşe verme dışında da muhtelif saldırılar gerçekleştirdikleri oldu. 1948'de işgal edilmiş bölgelerde de bazı camilere saldırılar düzenlediler.
 
Camileri yakmayı ve duvarlarına ırkçı nitelikli sloganlar yazmayı Telmud'a göre verilen ırkçı içerikli fetvalara dayandırıyor ve bununla Müslümanlara ve Araplara karşı nefret duygularını ifade etmeye çalışıyorlar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar