SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİNLERİ ÇALDI

 

Görüntülenme: 2142 Tarih: 05 Kasım 2019 04:22
SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİNLERİ ÇALDI

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler bu sabah Nablus’un güneyindeki El-Leben Eş-Şarkiyye köyü arazilerinde ekili yüzlerce zeytin ağacının zeytinlerini çaldı.
Yerel kaynaklar, Illiyeh Yahudi Yerleşkesi sakini bir grup yerleşimcinin El-Leben El-Ğarbiyye köyü arazilerinde ekili yaklaşık 900 zeytin ağacının zeytinlerini çaldığını bildirdi.
Yahudi yerleşimcilerin zeytinlerini çaldığı ağaçların El-Leben Eş-Şarkiyye köyünün Vadi Ali bölgesindeki arazilerde ekili olduğu ve birkaç aileye ait olduğu belirtildi.
İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka'da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.
Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar