SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ASMA AĞAÇLARINI KIRDI

 

Görüntülenme: 2119 Tarih: 10 Mart 2020 01:15
SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ASMA AĞAÇLARINI KIRDI

Filistin'in Batı Yaka bölgesinde terör estirmeye ve eşkıyalık etmeye devam eden yahudi yerleşimciler bugün Batı Yaka'nın güneyindeki Beytullahim şehrinin güneyinde yer alan Hızır beldesinin arazilerinde bulunan asma ağaçlarını kırdılar.
 
Sık sık Filistinlilerin topraklarına girerek ekili arazilerine zarar veren, ağaçlarını parçalayarak veya yakarak tahrip eden yahudi yerleşimciler bu kez de ormandan inmiş ayılar gibi asma ağaçlarına saldırıp onları kırıp parçaladılar.
 
Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudileşmeye Karşı Mücadele Komisyonu'nun Beytullahim'deki ofisinin müdürü Hasan Bureyciyye'nin verdiği bilgilere göre yahudi yerleşimcilerin eşkıya grubu, Danyal, Eliyazer ve Efrat yahudi yerleşim merkezlerinin etrafını saran Fağur bölgesinde mülkiyeti Abdüsselam Ahmed Es-Seyr adlı Filistinliye ait olan arazilere girerek içindeki asma ağaçlarını kırıp parçaladılar.
 
Müdür Bureyciyye, yahudi yerleşimcilerin korona virüsü sebebiyle olağanüstü hal ilan edilmesini ve bu yüzden Filistinlilerin evlerinde kalmalarını fırsat olarak değerlendirdiklerine ve bu fırsattan yararlanarak arazilerine saldırdıklarına dikkat çekti.
 
Yahudi yerleşimcilerin geçen iki hafta içinde Hızır beldesinde 800 ağacı, dün de Fukin vadisinde 400 fidanı söktüklerine dikkat çekildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar