SİYONİST TV KANALI YÜZYILIN ANLAŞMASI ADLI ŞER PLANIN AYRINTILARINI AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 1812 Tarih: 25 Ocak 2020 18:22
SİYONİST TV KANALI YÜZYILIN ANLAŞMASI ADLI ŞER PLANIN AYRINTILARINI AÇIKLADI

Siyonistlere ait televizyon kanallarından biri ABD'nin Yüzyılın Anlaşması olarak bilinen planıyla ilgili bazı ayrıntıları yayınladı.
 
İbranice yayın yapan Kanal 12 televizyonu, Başkan Donald Trump'ın duyurduğuna göre ABD'nin muhtemelen önümüzdeki Salı gününden önce dünya kamuoyuna açıklamaya hazırlandığı Yüzyılın Anlaşması planının tehlikeli maddeleriyle ilgili bazı ayrıntılar hakkında bilgi verdi.
 
Kanalın yayınına göre planın maddelerinden birinde, kurulacak Filistin devletinin sınırlar üzerinde herhangi bir yetkisinin olmaması şart koşuluyor. Planda Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasının dolayısıyla üzerindeki hakimiyetin de tamamen İsrail'e ait olmasının isteneceği belirtildi. C kategorisine giren bölgeler dahil olmak üzere Batı Yaka bölgesinde egemenliğin İsrail'e ait olması ve İsrail'in güvenlikle ilgili taleplerinin yerine getirilmesi isteniyor.
 
Siyonistlere ait televizyon kanalının verdiği bilgilere göre Filistinlilerin bir devlet kurabilmeleri için şu şartları kabul etmeleri istenecek:
 
1.İsrail'in bir yahudi devleti olduğunu onaylamak
 
2.Gazze bölgesini tamamen silahtan arındırmak
 
3.Hamas'ın elindeki silahları toplamak
 
4.Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak
 
ABD Başkanı Trump bugün (24 Ocak Cuma) sabah yaptığı açıklamada "Yüzyılın Anlaşması" adıyla "Ortadoğu'da barış planı"nı kamuoyuna duyurmak için bir plan yaptıklarını ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun önümüzdeki Salı günü Vaşington'a yapacağı ziyaretten kısa bir süre önce açıklamayı düşündüklerini söylemişti.
 
Trump, ABD'nin sözde barış planının büyük bir plan olacağını, Filistinlilerin başlangıçtaki tavırlarının olumsuz olabileceğini ancak planın uzun vadede kendileri için olumlu olacağını iddia etmişti.
 
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de dün yaptığı açıklamada Trump'ın Netanyahu ile Mavi - Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz'ı Yüzyılın Anlaşması planını değerlendirmek için Vaşington'a davet ettiğini söylemişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar