SİYONİST REJİME FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA BASKI OLUŞTURULMALI

 

Görüntülenme: 1475 Tarih: 31 Mart 2020 06:20
SİYONİST REJİME FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA BASKI OLUŞTURULMALI

Dışarıdaki Filistinliler Genel Sekreterlik Kurulu üyesi Muhammed Mişenniş İsrail işgal yönetiminin Filistinli esirlere korona virüsünün bulaşmasını önlemek için hiçbir tedbir almadığını hatırlatarak korona virüsünün ciddi bir tehlike olduğunu ve esirlere de yaklaştığını belirtti.
 
Mişenniş, Quds Press Haber Ajansı'nın kendisiyle bugün yaptığı özel röportajda işgal yönetimine baskı yapılması için uluslararası çapta bir lobi oluşturulması beklentisi içinde olduğunu dile getirdi. Yürütülen kampanyanın amaçlarının gerçekleşmesi için baskı araçlarının kullanılabileceğini söyledi.
 
Mişenniş işgal yönetiminin Filistinli esirler karşısında başvurduğu uygulamaların savaş suçları kategorisine girdiğini belirterek uluslararası yargıya başvurulmasının söz konusu olabileceğini dile getirdi.
 
Mişenniş; "Tehlikenin Filistinli esirlerin hayatları açısından ne boyutta olduğunu düşünüyorsunuz; özellikle bazı gardiyanlarda virüsün görülmesinden sonra işgal yönetiminin virüsün yayılmasını engelleme konusunda vurdumduymaz tutumda bulunacak mıdır?" sorusuna verdiği cevapta da şunları söyledi:
 
"Ortada gerçek bir tehlike var ve esirlere yaklaşıyor. Büyük devletlerin istisnai tedbirler almalarına rağmen hastalığın yayılmasını önleme konusunda başarılı olamadıklarını gördük. Bu yüzden birçok ülke cezaevlerinde virüsün yayılması tehlikesine karşı buraları boşaltma işlemlerine başladı. Ama işgal yönetimi virüsün esirlere ulaşmasını engellemek için hiçbir tedbir almadı. Hatta esirlerin başındaki gardiyanları bile virüsten koruyamadı. Dün, esirlerle yakın ilişki içinde olan üç gardiyana virüs bulaştığını açıkladı. O yüzden bu durum karşısında Allah göstermesin, mesele bir an meselesidir. Dolayısıyla bizim hep birlikte işgal yönetimine daha fazla baskı yapmamız gerekiyor."
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar