SİYONİST REJİM ŞEYH NACİH BUKEYRAT'I TUTUKLADI

 

Görüntülenme: 2505 Tarih: 16 Mart 2020 07:13
SİYONİST REJİM ŞEYH NACİH BUKEYRAT'I TUTUKLADI

Dün akşam İsrail işgal askerleri, işgal altındaki Kudüs’teki Sur Bahir beldesindeki evini bastıktan sonra, İslami Vakıflar İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat’ı tutukladı.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs’teki tutuklama merkezlerinden birinde Şeyh Bukeyrat’ı sorguladıklarını bildirdi.
 
Kudüslü aktivistler, işgal güçlerinin ihanetini, korona virüsünü bahane ederek Mescidi Aksa’daki üstü kapalı namazgahları kapatmaya çalışanları kınadı ve Kudüs’teki Yahudileştirme planları konusunda uyardı.
 
Aktivistler tüm Filistinlileri, Mescidi Aksa’ya akın etmeye, avlusunda namaz kılmaya ve işgal güçlerinin oyunlarına izin vermemeye çağırdı.
 
Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresi, korona virüsüne karşı önlem almak için Mescidi Aska dahilindeki çatısı olan namazgahların kapatılması duyurusunda bulunurken, mescidin avlusunda namaz kılınacağını ve Mescidi Aksa’nın kapılarının namaz kılanlara açık olacağını bildirdi.
 
İşgal yönetimi, korona virüsü bahanesiyle Hıtta, el-Meclis ve es-Silsile kapıları dışında Mescidi Aksa’nın diğer kapılarını kapattı.
 
Buna ek olarak işgal altındaki Kudüs’teki yerel kaynaklar, dün akşam Mescidi Aksa’nın güneyindeki Silvan bölgesinde yaşanan çatışmalar sırasında bir Yahudi yerleşimcinin, gençlerin attığı taşla yüzünden yaralandığını bildirdiler.
 
İsrail medyası, Kalkilya şehrinin doğusundaki Azzun bölgesinin girişinde, Filistinli gençlerin atmış oldukları Molotof kokteylleri sonrasında bir Yahudi yerleşimcinin arabasının yandığını ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar