SİYONİST REJİM SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'Yİ BOMBALADI

 

Görüntülenme: 2622 Tarih: 26 Ocak 2020 18:58
SİYONİST REJİM SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'Yİ BOMBALADI

Terör rejimi İsrail hava kuvvetleri Gazze'deki Filistin direnişine bağlı iki noktaya hava saldırısı düzenledi.

İşgalci rejim İsrail'in muhasarasındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesine düzenlenen hava saldırıları sonucunda mal ve can kaybına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Terör rejiminin bu saldırısı, bu rejimin başbakanı Netanyanu'nun  ABD ziyaretinde Trump'la görüşmesinin öncesinde gerçekleşiyor.

Bu arada siyonist Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan bir camiyi ateşe verdi, duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı.

Irkçı rejim İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Beyt Safafa Mahallesi'nde bir caminin ateşe verildiği ve dış duvarlarına ırkçı sloganlar yazıldığı belirtildi.

Öte yandan görgü tanıkları da Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilen caminin, Beyt Safafa Mahallesi'ndeki Bedriye Camisi olduğunu söyledi.

Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen radikal siyonist Yahudi örgüt "Bedel Ödetme", işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın yanı sıra İsrail'deki Filistin kent ve köylerinde benzer saldırılar gerçekleştiriyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

 

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

parstoday

Yorumlar