SİYONİST REJİM POLİSİ MESCİDİ AKSA BEKÇİSİNİ DARP ETTİ

 

Görüntülenme: 1355 Tarih: 07 Ağustos 2019 21:46
SİYONİST REJİM POLİSİ MESCİDİ AKSA BEKÇİSİNİ DARP ETTİ

İşgal rejimi özel kuvvet polisleri Mescid-i Aksa bekçilerinden Mühenned İdris’i bu sabah Er-Rahme Kapısı Namazgahı yakınlarında öldüresiye darp etti.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin İdris’i gözaltına aldığını ve Mescid-i Aksa dışında bir güvenlik merkezine götürdüğünü bildirdi.
İşgal güçleri daha önce de Kudüslü aktivist Nizam Ebu Rumuz’u Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı Namazgahı içinde gözaltına alarak sorguya çekmek üzere Kudüs’teki bir güvenlik merkezine götürmüştü.
İşgal yönetiminin 2003’te kapattığı Er-Rahme Kapısı Namazgahı Şubat ayında Kudüslülerce 16 yıl aradan sonra yeniden açıldı.
Fanatik Yahudi cemaatleri Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nın yeniden kapatılması çağrıları sürerken işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olan namazgahı yeniden kapatma girişimleri Filistinlilerin direnişi sayesinde amacına ulaşamadı.
Bu arada, Fanatik Yahudi cemaatlerinden oluşan Heykel Örgütleri Birliği’nin taraftarlarını Kurban Bayramı’nda sözde “Heykel’in Harabı” yıldönümü münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet ettiği kaydedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar