SİYONİST REJİM MESCİDİ AKSA'YI FİİLİ OLARAK BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

 

Görüntülenme: 1823 Tarih: 06 Eylul 2019 06:59
SİYONİST REJİM MESCİDİ AKSA'YI FİİLİ OLARAK BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Hüsam Bedran, işgal rejimi liderlerinin Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekan olarak bölünmesi çağrılarının ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara öncülük etmelerinin pratikte tereddütsüz bir şekilde hayata geçirmeye çalıştıkları bir plan olduğunu söyledi.
 
Bedran, bu açıklamasını İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan’ın Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekan olarak ikiye bölünmesi çağrısı üzerine yaptı.
 
İşgal rejiminin ve liderlerinin, feda eylemlerinin ve çatışmaların, Mescid-i Aksa’yı savunmak için düzenlenen gösterilerin verdiği mesajı doğru bir şekilde okumaktan aciz olduklarını kaydeden Bedran, Filistin halkının canıyla ve malıyla Mescid-i Aksa’yı savunmaya hazır olduğunu bildirdi.
 
Bedran, “Mescid-i Aksa kırmızı çizgidir ve ona dokunulmasını asla kabul edemeyiz” dedi.
 
İşgal rejiminin fanatik liderlerini ve partilerini memnun etmek için Mescid-i Aksa’yı bölme çabalarının boşa gideceğini belirten Bedran, Filistin halkının söz konusu çabaların başarıya ulaşmasına engel olacağını ifade etti.
 
Bedran, Filistin halkının Mescid-i Aksa’yı korumak için girdiği tüm savaşlarda planları boşa çıkararak Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini koruduğunu kaydetti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar