SİYONİST REJİM KUDÜS'TE İLK ALTI AYDA 900 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 2744 Tarih: 20 Temmuz 2019 12:01
SİYONİST REJİM KUDÜS'TE İLK ALTI AYDA 900 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, yılbaşından bu yana işgal güçlerinin gözaltına aldığı Kudüslü sayısında artış gözlemlendiğini, Kudüs ve beldelerinde 900’den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Merkez sözcüsü Riyad El-Eşkar, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, yılın ilk altı ayında işgal altındaki topraklarda 2600 kişinin gözaltına alındığını ve Kudüs’teki gözaltıların bu sayının üçte birini teşkil ettiğini kaydetti.
El-Eşkar, kutsal mekanlarını ve Mescid-i Aksa’yı savunmamaları için Kudüslülerin özel olarak hedef alındıklarını söyledi.
Kudüs’te en çok gözaltının Şubat ayında gerçekleştirildiğini belirten El-Eşkar, Er-Rahme Kapısı’nın açılması sırasında yaşanan olaylar sebebiyle onlarca Kudüslünün gözaltına alındığını hatırlattı.
Kudüs’ün tüm beldelerinde ve köylerinde gözaltına alınanlar olduğunu kaydeden El-Eşkar, 295 gözaltı ile El-İseviyye beldesinin listenin başında yer aldığını açıkladı.
El-Eşkar, yılın ilk yarısında Şufat bölgesinde 130, Silvan beldesinde 120, Eski Belde’de 105 ve Mescid-i Aksa’da 65 gözaltı olayının yaşandığını ifade etti.
Gözaltıların özellikle gençler ve çocuklar üzerinde yoğunlaştığını bildiren El-Eşkar, yılın ilk yarısında Kudüs’te yaklaşık 300 çocuğun gözaltına alındığını ve 17’sinin 12 yaşından küçük olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar