SİYONİST REJİM HASAN YUSUF'UN İDARİ TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

 

Görüntülenme: 1938 Tarih: 30 Mart 2020 07:54
SİYONİST REJİM HASAN YUSUF'UN İDARİ TUTUKLULUK SÜRESİNİ UZATTI

İsrail işgal yönetimi dün Ramallah’taki Filistin Parlamentosu üyelerinden olan Şeyh Hasan Yusuf’un yaklaşık bir senelik tutukluluk süresinin bitmesine iki gün kala idari tutukluluk süresinin yenilendiğini bildirdi.
 
Hasan Yusuf’un oğlu Üveys konuyla ilgili şunları söyledi: İsrail işgal yönetimi, babamın idari tutukluluğunu 4 aylık süreyle yeniledi ve 31 Mart Salı günü serbest bırakılması gerektiği halde tutukluluk sürecinin tekrar yenileneceğini duyurdu.
 
İsrail işgal güçleri Şeyh Hasan Yusuf’u 2 Nisan 2019’da Ramallah’ın batısındaki Beytunya beldesindeki evine düzenledikleri baskın sonrasında tutukladı. Şeyh Hasan Yusuf hayatının 20 yılından fazlasını İsrail zindanlarında geçiren eski bir esirdir.
 
8 Nisan 2019 tarihinde İsrail’in Ofer Askeri Mahkemesi Hasan Yusuf’a 6 aylık idari hapis cezası verdi ve 29 Eylül 2019’da cezasını yeniledi.
 
İşgal güçleri 11 aylık tutukluluk süresinden sonra Ekim 2018’de Filistin Parlamentosundaki Değişim ve Islah grubu milletvekili Hasan Yusuf’u (66) bir süreliğine serbest bırakmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar