SİYONİST REJİM FİLİSTİNLİ ESİRLERİN CANLARINI TEHLİKEYE ATIYOR

 

Görüntülenme: 1308 Tarih: 26 Mart 2020 15:40
SİYONİST REJİM FİLİSTİNLİ ESİRLERİN CANLARINI TEHLİKEYE ATIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dünyanın korona salgınına karşı uğraş verdiği bir dönemde, İsrail hapishanelerinde hala tutuklu olarak hayatlarını sürdüren tüm Filistinli esirlerin güvenliğinden, İsrail yönetimini sorumlu tuttuğunu bildirdi.
 
Hareketin siyasi birim üyesi Musa Dudin dün yaptığı basın açıklamasında, el-Halil kentinden olan esir Eymen eş-Şirbâtî’nin Nafha Sahra cezaevindeki İsrail polisi odasının kapısını yakmak için attığı adımın, esirlere yönelik sağlık ihmali politikasına karşı bir uyanma çağrısı ve protesto olduğunu belirtti.
 
Musa Dudin yaptığı açıklamada, Filistinli esirlerin sıkı yaşam koşullarından rahatsız olduklarını ve günlük haklarının engellendiğini söyleyerek işgal yönetimini uyardı ve esirlere karşı bu tarz davranışın çok yakın bir zamanda büyük bir patlamaya neden olacağını belirtti.
 
Hamas lideri açıklamasında ayrıca, İsrail cezaevleri yönetiminin salgın hastalık hakkında hiçbir güvenlik önlemi almadığını bildirerek, Dünya Sağlık Örgütü’nü (WHO) ve Uluslararası Kızılhaç’ı, korona virüsü bahanesiyle karantinaya alınan esirlerin durumlarını incelemeye çağırdı.
 
Geçtiğimiz günlerde, Nefha Sahra cezaevindeki Filistinli bir esir, cezaevi yönetiminin esirlerin sağlık sorunları ile ilgilenmediği için protesto amaçlı cezaevini yakmaya kalkıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar