SİYONİST MEDYANIN İDDİALARININ AKSİNE MESCİDİ AKSA'DA CUMA NAMAZI KILINACAK

 

Görüntülenme: 1960 Tarih: 06 Mart 2020 14:09
SİYONİST MEDYANIN İDDİALARININ AKSİNE MESCİDİ AKSA'DA CUMA NAMAZI KILINACAK

Mescidi Aksa Müdürü, Şeyh Ömer el-Kisvani, Mescidi Aksa’nın bugün (6 Mart), Cuma namazı için açık olacağını ve hutbenin kısa tutulacağını duyurdu.
 
Şeyh Ömer el-Kisvani konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Vakıflar Dairesi ve Mescidi Aksa Müdürlüğü olarak, Kıble Mescidi, Kubettu’s-Sahra, el-Mervani Mescidi ve Burak Mescidi gibi kapalı mescidlerin dezenfekte edilmesi için gerekli tüm önlemleri aldıktan sonra, bugün Mescidi Aksa’nın diğer camiler gibi namaz kılanlara açık olacağını duyuruyoruz. 
 
Mescidi Aksa Müdürü, İsrail işgal polisinin Mescidi Aksa hakkında herhangi bir şey söylemediğini, kapatılması konusunda herhangi bir talepte bulunmadıklarını, kendilerinin her türlü önlemi aldıklarını ve Cuma hutbesinin kısa olacağını belirtti.
 
İsrail medya araçları, dün Korona Virüsü nedeniyle Mescidi Aksa’nın Cuma namazına kapalı olacağı söylentileri çıkardı.
 
Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın önerisine binaen, İslami Vakıflar Dairesi ve Mescidi Aksa Müdürlüğü’nün, bugünden itibaren her namazdan önce ve sonra camilerde dezenfekte uygulanmasına başladıklarını belirtti. 
 
İslami Vakıflar Dairesi, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün virüs konusundaki talimatlarını takip ederek, tüm namaz kılanlara ve ibadet edenlere, Mescidi Aksa ve diğer camilerde Cuma namazı ve diğer toplu namazlar için bir araya gelmeleri için seslendi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar