SİYONİST MEDYA: İSRAİL ORDUSU GAZZE SINIRINDA ALARM DURUMUNA GEÇTİ

 

Görüntülenme: 1731 Tarih: 14 Eylul 2019 15:04
SİYONİST MEDYA: İSRAİL ORDUSU GAZZE SINIRINDA ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Siyonist medya, Gazze'nin doğu sınırlarındaki olası gerginlikler ile mücadele için İsrail ordusunun hazırlık düzeyini artırdığı haberini duyurdu ve seçimlerin yapılmasından dolayı gelecek birkaç günde ordu hazırlık seviyesinin güney ve kuzey cephede korunacağını vurguladı.

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist rejim ordusu Gazze şeridi ile sınır bölgelerindeki durumun ciddiyetinden endişe duyduğu için bölgedeki güçlerin alarm seviyesini artırdı. Ordu ayrıca Filistin İslami Cihad hareketinin İsrail'in seçim öncesi hassas durumunu fırsat bilerek, İsrail'in güney yerleşim bölgelerine füze ateşleyip durumun vahametini artıracağından endişe duyuyor.

Yediot Ahronot gazetesi, Siyonist rejimin ihtiyat faaliyetleri, doğabilecek her çeşit muhtemel gerginlikle mücadele, hazırlıkların artırılması, askeri güçlerin bilinçlendirilmesi, Gazze şeridini güçlendirmek adına güney bölgelere daha fazla askeri gücün transfer edilmesi gibi konularda hazırlık yaptığını yazdı.

Walla da konuyla ilgili şu haberi yayınladı: "İsrail emniyet kurumları değerlendirmesi gösteriyor ki yaklaşan Knesset seçimleri dikkate alınarak gelecek salı günü büyük ihtimalle durum Gazze sınır bölgelerinde hassas ve tehlikeli olacak.

Tahminlere göre, bugünkü Gazze'nin doğu sınırlarındaki geri dönüş yürüyüşünde birçok yaralı vardı ve bu da yaklaşan seçimlerin güvenlik uygulamalarını etkileyeceğini gösteriyor." Bu konuda bir yüksek güvenlik kaynağı da İsrail ordusunun gelecek günlerde askeri teyakkuz düzeyi ve hazırlıklarının kuzey ve güney cephede özellikle de Golan'da korunacağını belirtti. 

kudusgunu.com

Yorumlar