SİYONİST MAHKEMELER FİLİSTİNLİ ESİRLERİ TELEFON ÜZERİNDEN YARGILIYOR

 

Görüntülenme: 1472 Tarih: 06 Nisan 2020 09:02
SİYONİST MAHKEMELER FİLİSTİNLİ ESİRLERİ TELEFON ÜZERİNDEN YARGILIYOR

Filistinli uzmanlar ve avukatlar, koronavirüsü salgınında ölümlerin önüne geçmek için olağanüstü hal ilan eden İsrail’i, süreci fırsata çevirerek esirleri yasal olmayan ve insan haklarından mahrum bırakacak şekilde yargılamaması konusunda uyardı.
İsrail’in uluslararası kanunlara aykırı hareket ederek insanlık suçu işlediğine dikkat çeken Kudüslü avukat Muhammed Mahmud, işgal mahkemelerinin demir parmakların arkasındaki esirleri, telefon üzerinden veya görüntülü görüşme uygulaması Skype aracılığıyla yargıladığının altını çizdi.
Mahmud, temizlik ve dezenfektan ürünlerin verilmediği esirlerin çok ciddi risk altında olduğuna işaret ederek, “İşgal mahkemelerinin akıl almaz uygulamaları sebebiyle avukatlar, esirlere yasal haklarını aktaramıyor bu yüzden özellikle yeni esirler sıkıntı yaşıyor” İfadelerini kullandı.
“Esir aileleri ve yakın akrabaları görüşme günleri ve saatleri konusunda bilgilendirilmedikleri için zorluk yaşıyorlar“ diyen Muhammed Mahmud açıklamasında, Filistin ailelerin İsrail mahkemelerinin önünde saatlerce beklediğini ama yine de işgalci güçler tarafından mahkeme salonlarına girmelerine izin verilmediğini vurguladı.
Yahudi yerleşimiler, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının dışında tutuluyor. Müslümanların camilerde ibadet etmesi engellenirken, Yahudilerin, virüs nedeniyle kapatılan Mescidi Aksa’nın avlusuna girişlerine göz yumuluyor. 
İsrail'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında aldığı tedbirlere rağmen, konunun Mescid-i Aksa olması durumunda fanatik Yahudilerin baskınına izin vererek çifte standart uyguladığı dikkat çekiyor.
Olağanüstü hal uygulamasını fırsat bilen işgalci İsrail’in, Yahudilere herhangi bir kısıtlama getirmezken Filistinlilere özellikle de Kudüslülere yönelik baskınları artırması izlediği intikam politikasının bariz bir örneğidir. 
Hamas'ın medya departmanı tarafından hazırlanan bir rapora göre, geçen Mart ayında işgal güçleri, aralarında 107 Kudüslünün bulunduğu çoğu gençlerden oluşan toplamda 302 Filistinliyi tutukladığı belirtilmişti.
Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 binin üzerinde Filistinli esir bulunuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar