SİYONİST MAHKEMEDEN FİLİSTİNLİ GENCE HAPİS CEZASI

 

Görüntülenme: 1488 Tarih: 26 Haziran 2020 02:04
SİYONİST MAHKEMEDEN FİLİSTİNLİ GENCE HAPİS CEZASI

Siyonist İsrail rejim mahkemesi, Birzeit Üniversitesi'ndeki Öğrenci Meclisi topluluğunun eski başkanı ve Beyt İksa’dan olan Ömer el-Kisvani’ye 50 ay hapis cezasının yanı sıra 55 bin Şekel kadar ağır bir para cezası verdi.  
 
24 yaşındaki el-Kisvani, işgal hapishanelerinde soruşturması sırasında psikolojik ve fiziksel işkenceye maruz kaldı. İnsan hakları kaynaklarının aktardığına göre, el-Kisvani, soruşturma esnasında maruz kaldığı ağır işkenceleri protesto etme amaçlı 14 gün açlık grevine girdi. 
 
Siyonist İsrail'in "Musta'rabin" olarak bilinen ve Filistinlilerin kıyafetleriyle kendilerini gizleyen operasyon birimi, el-Kisvani’yi 03.07.2018 tarihinde Birzeit Üniversitesi'nin içerisindeyken tutukladı. 
 
"Musta'rabin" olarak isimlendirilen bu güçler, Arapça konuşuyor ve Filistinliler gibi giyiniyor. Musta'rabin güçleri Filistin topraklarında başta suikast ve kaçırma olmak üzere yüzlerce operasyon gerçekleştirdi.
 
Diğer yandan, işgal güçleri Birzeit Üniversitesi'nin öğrencilerini tutuklamaya devam ediyor. Son zamanlarda işgal güçleri tarafından, “Muhammed Hasan, Abdurrahman Alevi ve Basil el-Bergusi” isimli Filistinli öğrenciler gözaltına alındı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar