SİYONİST İSRAİL İÇ İSTİHBARAT SERVİSİ (ŞABAK) KUDÜS'TE İRAN ADINA FAALİYET YÜRÜTEN BİR ŞAHSI YAKALADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

 

Görüntülenme: 2235 Tarih: 08 Nisan 2020 09:25
SİYONİST İSRAİL İÇ İSTİHBARAT SERVİSİ (ŞABAK) KUDÜS'TE İRAN ADINA FAALİYET YÜRÜTEN BİR ŞAHSI YAKALADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Şabak (Siyonist İsrail İç İstihbarat Servisi), İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı (SAVAMA) adına çalışan Arap asıllı bir İsrail vatandaşını yakaladığını iddia etti.
16 Mart 2020'de Şabak ve siyonist İsrail polisi tarafından ortak yapılan bir operasyonda, SAVAMA adına çalıştığı öne sürülen İsrail vatandaşı Arap asıllı Halid Yemani tutuklandı.
Halid Yemani'nin Şabak ve polis tarafından yapılan sorgusunda, İran istihbarat görevlileri ve Lübnan Halk Kurtuluş Cephesi ile irtibatlı olduğunu itiraf ettiği iddia edildi.
Halid Yemani'nin yurtdışı seyahatlerinde İran istihbarat elemanları ile görüştüğü, onlardan para, eğitim ve casusluk için gerekli teçhizatları aldığı ve İsrail'e döndükten sonra onlarla irtibat kurmaya devam ettiği öne sürüldü.
İran istihbarat elemanlarının Halid Yemani'den İsrail'in stratejik yerlerinin bilgilerini, İsrail toplumu içinde karışıklık çıkarılabilecek konuları, İsrail'de yaşayan Arap topluluk içinde İran'la işbirliği yapabilecek şahısların isimlerini ve İsrail hedeflerine terörist saldırılar düzenlemesini istedikleri iddia edildi. 
Savcılık, Halid Yemani'yi dün sorgulamasının ardından mahkemeye sevk etti.
kudusgunu.com

Yorumlar