SİYONİST İSRAİL HAMAS YETKİLİSİNİ SERBEST BIRAKTI

 

Görüntülenme: 2081 Tarih: 27 Mart 2020 11:51
SİYONİST İSRAİL HAMAS YETKİLİSİNİ SERBEST BIRAKTI

İsrail işgal yönetimi dün öğleden sonra, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın üst düzey isimlerinden, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas şehrinden olan Şeyh Nadi Savafita’yı serbest bıraktı.
 
Yerel kaynakların Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine aktardığı bilgilerde, Şeyh Savafita’nın el-Halil’in güneyindeki Tarkumiya kontrol noktasında serbest bırakıldığı ve memleketi olan Tubas şehrine gönderildiği belirtildi.
 
Şeyh Savafita memleketine dönüşü sırasında Mescidi Aksa’ya bakan Ubeydiye tepesinde durarak bir video mesajı yayınladı. Mesajında Yüzyılın Anlaşması ve yaşanan tüm zorluklar karşısında Filistinlilerin tek bir yürek olması ve tek çatı altında birleşmesi için çağrıda bulundu.
 
Savafita yaptığı çağrıda ayrıca, Filistin halkından özellikle yaşanan son krizlerle beraber, sıkıntı ve zorluklarda esirlerin yanında olmalarını isteyerek, işgalcilere karşı direnişe çağırdı.
 
Şeyh Savafita’nın ailesi, karantina prosedürlerine bağlı kalınması gerektiğini vurgulayarak, Savafita’yı karşılamak için yapılan törenin iptal edildiğini bildiren bir açıklama yayınladı ve Filistinlilerden sağlık önlemlerine bağlılık göstermelerini ve Savafita’yı görmek için eve gelmemelerini istedi.
 
Savafita, işgal zindanlarında 15 yıldan fazla zaman geçirdikten sonra geçtiğimiz yıl serbest bırakılmış ancak sonra tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar