SİYONİST İSRAİL GÜÇLERİ MESCİDİ AKSA İMAM HATİBİ ŞEYH İKRİME SABRİ'Yİ TUTUKLADI

 

Görüntülenme: 2041 Tarih: 29 Mayıs 2020 12:09
SİYONİST İSRAİL GÜÇLERİ MESCİDİ AKSA İMAM HATİBİ ŞEYH İKRİME SABRİ'Yİ TUTUKLADI

Filistin Esirler Ofisi, Siyonist İsrail güçlerinin bugün Mescidi Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh İkrime Sabri’yi Kudüs’teki evine baskın düzenledikten sonra tutukladığını belirtti. 
Siyonist İsrail güçleri daha önce de Şeyh Sabri’nin evine defalarca baskın düzenleyip farklı gerekçelerle onu Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmıştı. 
Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh Sabri, işgal güçlerinin Mescidi Aksa’daki namaz kısıtlamalarını reddedip Filistinlileri Mescidi Aksa’yı savunmaya ve orada namaz kılmaya çağırdı.  
Diğer yandan Filistin merkezli haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, işgalci İsrail polisi, bölgede yoğun önlemler alarak Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engelleme girişiminde bulundu.
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan ve Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyan Mescidi Aksa, Siyonist İsrail’in kirli planları karşısında tehdit altında.
 
Şeyh İkrime Sabri
 
1939’da, günümüzde Batı Şeria sınırları içinde kalan Kalkiliya kentinde dünyaya gelen Şeyh Sabri, babasının kâdı olarak görev yaptığı Kudüs’te büyüdü. Üniversite öğrenimini Bağdat’ta tamamladıktan sonra yeniden geldiği Kudüs’e yerleşen Şeyh Sabri, çok sayıda ilmî vazifesinin yanında, 1994’ten 2006’ya kadar Kudüs Müftüsü olarak görev yaptı. Şeyh Sabri hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürütüyor. 
Kudüs’te ikamet eden ve Mescidi Aksa’da cuma namazları kıldırmayı sürdüren Şeyh İkrime Sabri, 2017’nin temmuz ayında İsrail polisinin açtığı ateş sonucu yaralanmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar