SİYONİST İSRAİL AVUSTURYA'DA PROTESTO EDİLDİ

 

Görüntülenme: 1867 Tarih: 05 Ağustos 2020 10:45
SİYONİST İSRAİL AVUSTURYA'DA PROTESTO EDİLDİ

Avusturya'da yaşayan Arap ve Filistinli vatandaşlar, İsrail'in Filistinlilere karşı hukuk dışı eylemlerini ve Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak etme planını protesto etti.
 
Filistin bayraklarının taşındığı protesto gösterisine katılanlar, Avusturya hükümetinin, İsrail rejimine verdiği desteği kınayarak hükümetten bu destek politikalarını gözden geçirmesini talep etti.  
 
Ülkedeki önemli bir kilisenin kurucu başkanlığı görevini yürüten Peder Johann gösteri sırasında yaptığı konuşmasında, İsrail’in Filistin halkına ve topraklarına yönelik işlediği hak ihlallerini kınadı.
 
Diğer yandan, Filistin ve halkını destekleyen güçlerin genel koordinatörü Rafet Ebu Madi yaptığı konuşmada, “Filistin halkı, haklarına kavuşana dek Filistin davasını desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. 
 
İsrail'in Batı Şeria'daki bölgeleri "ilhak" planı
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.
 
ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar