SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT VERİMLİ TARIM ARAZİSİNİ YAKTI

 

Görüntülenme: 1650 Tarih: 26 Temmuz 2020 10:38
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT VERİMLİ TARIM ARAZİSİNİ YAKTI

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bugün Batı Şeria'nın Nablus vilayetinin güney kesiminde yer alan Havara beldesinde bol ağaçlı ve zirai yönden çok verimli bir tarım arazisini yaktı. 
 
Batı Şeria bölgesindeki yahudileştirme faaliyetleri dosyası sorumlusu Gassan Dağlas yahudi yerleşimcilerin Havara beldesinde içinde zeytin ve badem ağaçlarının bulunduğu ekili bir tarım arazisini yaktıklarını dile getirdi. 
 
Yerleşimcilerin kasıtlı olarak Filistinlilerin arazilerini ve ağaçlarını yakma faaliyetlerinin peş peşe gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Birkaç gün önce de Nablus'un güneyinde birkaç farklı arazide kasıtlı olarak yangın çıkarılmıştı. O yangınlarda da onlarca meyveli zeytin ağacı, onlarca dönüm tarım arazisi ve mera yanmıştı. 
 
Siyonist işgal güçleri tarafından özel olarak himaye edilen yahudi yerleşimciler Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerin arazilerine sık sık saldırıyor, bazen yangın çıkararak, bazen ağaçlarını keserek veya koyunlarını çalarak ya da başka yollarla onlara zarar veriyorlar. Filistinlilerin bu şekilde saldıran yerleşimcilere karşı arazilerini veya hayvanlarını korumaya, saldırgan yerleşimci teröristlere engel olmaya çalışmaları durumunda da işgal güçleri hemen devreye girerek onları sağlama alıp olay yerinden uzaklaştırıyorlar. İşgal rejiminin onları himaye etmesi yerleşimci teröristlerin daha da cesaretlenmelerine ve daha çok saldırılar gerçekleştirmelerine sebep oluyor. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar