SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİNE MÜDAHALE ETTİ

 

Görüntülenme: 3428 Tarih: 27 Ekim 2019 17:31
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİNE MÜDAHALE ETTİ

İşgal güçleri dün öğleden sonra Kudüs kentinde işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek için düzenlenen gösteriye müdahale etti.
 
 
Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Kudüs kent merkezindeki Salahaddin Caddesi’nde düzenlenen gösteriye katılanlara saldırdığını, üzerlerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, gösteriye katılan gençlerden birini vahşice darp ettikten sonra gözaltına aldığını bildirdi.
 
 
Gösterinin Kudüslü gençlerin oluşturduğu Kudüs Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla başta esir Hibe El-Lebedi olmak üzere işgal rejimi zindanlarında açlık grevinde olan esirlere destek amacıyla düzenlendiği belirtildi.
 
 
İşgal güçleri, annesiyle birlikte Nablus’taki bir yakınlarının düğününe katılmak için Batı Yaka’ya girmek isteyen Hibe El-Lebedi’yi 20 Ağustos’ta El-Kerame Kapısı’nda gözaltına aldı. Ürdün vatandaşlığı da bulunan El-Lebedi’nin 33 gündür açlık grevinde olduğu kaydedildi.
 
 
El-Lebedi’nin avukatı Halid Mehacine, kadın esirin gözaltına alındığı andan bu yana ağır işkencelere maruz kaldığını söyledi.
 
 
Avukat Mehacine, El-Lebedi’nin iki kez hastaneye kaldırıldığını ve boğazındaki iltihap sebebiyle su içemediği için Filistinli kadın esire damardan sıvı verildiğini bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar