SİYONİST HAHAM GLİCK MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1594 Tarih: 24 Aralık 2019 01:02
SİYONİST HAHAM GLİCK MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah fanatik Yahudi haham Yehuda Glick eşliğinde ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 
Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, fanatik Yahudi haham Yehuda Glick’in 211 Yahudi yerleşimci, Kudüs’teki işgal polisi şefi Doron Yedid ve işgal polisi subaylarıyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini açıkladı.
 
Mescid-i Aksa’ya El-Mağaribe Kapısı’ndan giren haham Glick ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek bir süre dolaştıkları ve daha sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları bildirildi.
 
Yerel kaynaklar, baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın avlusunda bulundukları gerekçesiyle Filistinli birçok gencin işgal istihbaratına ifade vermeye çağrıldığını söyledi.
 
Fanatik Yahudi cemaatleri ve sözde heykel örgütleri, Yahudilerin bugünlerde kutladıkları ve bir hafta süren Hanuka Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.
 
İşgal güçleri dünkü baskın sırasında Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı Namazgâhı yakınlarında bulundukları gerekçesiyle Filistinli 4 kadını gözaltına almış ve her birine 10 gün Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdikten sonra serbest bırakmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar