SİYONİST GÜÇLER ZEYTİN TOPLAYAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 2090 Tarih: 02 Kasım 2019 13:22
SİYONİST GÜÇLER ZEYTİN TOPLAYAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Siyonist işgal güçleri bugün Batı Yaka'daki Nablus şehrinin güneyinde bulunan Burin ve Hivare köylerinin arasında yer alan arazilerinde zeytinlerini toplayan Filistinlileri arazilerinden kovdu.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerler Burin ve Hivare arasında Yitzhar yahudi yerleşim merkezinin hizasında bulunan arazilerde zeytin toplayanlardan arazilerini terk etmelerini istediler ve terk etmemeleri durumunda yahudi yerleşimcileri oraya getirip üzerlerine salacakları tehdidinde bulundular. Yani yerleşimcileri Filistinlileri tehdit için bir tür köpek olarak kullandıklarını ortaya koymuş oldular.
 
Zeytin toplama mevsimi olan bugünlerde Batı Yaka'da birçok köyde işgal güçlerinin Filistinlileri zeytinlerini toplamaktan men ettiği ve zeytinlerini toplamaya çalışanlara da saldırdıkları ifade edildi. Özellikle Nablus'un güneyindeki köylerde tekrar tekrar saldırılar düzenlendi.
 
Yahudi yerleşimciler de zeytinlerini toplayan Filistinlilere sıkça saldırılar düzenliyor, bazen zeytinlerini çalıyor ve ağaçlarını yakıyorlar.
 
FKÖ'ye bağlı Toprağı Koruma ve Yerleşime Karşı Mücadele Ofisi tarafından hazırlanan raporda Batı Yaka köylerinin zeytin toplama mevsiminde adeta sıcak çatışma alanlarına dönüştüğüne dikkat çekildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar