SİYONİST GÜÇLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

 

Görüntülenme: 1865 Tarih: 27 Mayıs 2020 02:57
SİYONİST GÜÇLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri, bugün Nablus’un doğusunda yer alan Beyt Decen beldesine bağlı Feruş köyünde Filistinlilere ait yapım aşamasındaki bir evi yıktı.
Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimleri dosyasından sorumlu olan Gassan Daglas, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin Beyt Decen beldesine bağlı Feruş köyüne baskın düzenlediğini ve Filistinli bir vatandaşa ait olan yapım aşamasındaki 3 odalı bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını söyledi. 
Öte yandan Siyonist İsrail güçleri bugün sabah, Nablus’un batısında bir konaklama merkezini ve Sebastiya beldesinin kuzeyinde yapım aşamasında olan bir turizm tesisini yıktı. 
İşgalci İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.
Yerel kaynaklar, sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin ruhsatsız olduğu veya C bölgesinde inşa edildiği gerekçesiyle İsrail işgal güçleri tarafından yıkıldığını belirtiyor.
Filistin Yönetimi ile İsrail işgal rejimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar